fbpx

MANAGEMEN HEEFT HAAR EIGEN MUZIEKLABEL EN BEGELEIDING!

Managemen heeft al een aantal jaar haar distributie van muziek in eigen beheer onder het (muziek)label ‘Managemen’. Op deze manier kunnen wij muziek van onze artiesten in eigen beheer online zetten op de bekende streamings diensten zoals Spotify, Apple Music, iTunes, Deezer e.d. Het uitbrengen van muziek wordt vaak als erg lastig ervaren, daarbuiten hebben wij veel ervaring in het begeleiden van onze artiesten in het lastige ‘rechten’ gedeelte van de muziekbranche. Het is erg belangrijk om artiesten goed te kunnen begeleiden en beschermen in de muziekrechten die ondergebracht kunnen worden bij onder andere BUMA STEMRA, SENA e.d.

Wat doet een muziek distributeur ?

Het uitbrengen van muziek kan een complexe uitdaging zijn. Om muziek uit te brengen op de bekende streamings diensten platforms, dien je dat te doen via een muziek distributeur wat ook wel een ‘muzieklabel’ genoemd wordt. Als artiest kan je niet jouw eigen gemaakte muziek op de streamings diensten krijgen, zonder dat via een muzieklabel te doen. Een label zorgt ervoor dat een nieuwe single of album ingepland wordt op de gewenste release datum met de juiste cover arts etc. Grote muzieklabels bieden, vaak, buiten het online zetten van nieuwe muziek vaak daarbuiten ook bredere diensten aan, zoals het produceren van muziek en het verzorgen van volledige videoclips.

Managemen heeft in de begeleiding van haar artiesten besloten om deze muziek distributie in eigen handen te nemen, maar sluit niet uit dat het op een gegeven moment verstandig is om een artiest te begeleiden richting een breder label wat buiten het uitbrengen nog bredere diensten heeft. Informeer je zelf goed over de voorwaarden van een label.